Francesc Homs, aquest dimarts en la roda informativa posterior a la reunió del govern.
Francesc Homs creu que Rajoy es veurà obligat a dialogar sobre la consulta.
Barcelona

Homs afirma que Rajoy manté "una posició insostenible" i que haurà de dialogar sobre la consulta

El govern considera que l'actitud del president espanyol, Mariano Rajoy, de no negociar sobre la consulta sobiranista és "una posició insostenible en el temps". El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat que Rajoy "ha de tenir en compte el mandat democràtic" i que, finalment, haurà de dialogar en relació amb el procés de consulta a Catalunya.

RedaccióActualitzat

L'executiu català està convençut que el govern espanyol s'acabarà obrint al diàleg perquè no es podrà mantenir eternament en la seva negativa al dret a decidir. Ho ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, durant la roda informativa posterior a la reunió del govern. l'endemà que el president de la Generalitat, Artur Mas, afirmés que l'estat espanyol no podrà evitar la consulta, en una entrevista a TV3.

Aquest dimarts, Homs ha dit: "Entenc que Rajoy es mantingui en una posició distant des del punt de vista mediàtic, però aquesta és una posició que no és sostenible en el temps. És un mandat democràtic, del poble, i Rajoy ho hauria de tenir en compte. Hi ha raons de pes". Per això, el conseller es mostra convençut que, finalment, el cap de l'executiu espanyol haurà de dialogar.

El conseller creu que el govern espanyol està confús sobre el procés sobiranista a Catalunya. Homs considera que l'immobilisme de Mariano Rajoy "no té recorregut en un context europeu i democràtic" i que "l'ànsia de votar no hauria d'inquietar ningú".

Homs ha avançat que el govern preveu firmar el decret de convocatòria de la consulta d'autodeterminació "entre el 15 de setembre i el 30".

Sobre la possibilitat que el PP català pugui presentar un recurs contra la llei dels pressupostos davant el Consell de Garanties Estatutàries, Francesc Homs ha assegurat que "no passarà" perquè "s'han fet les modificacions necessàries". La legislació sobre els comptes per a l'any que ve "està immaculada" perquè s'ajusta a l'Estatut i a la Constitució, ha dit el conseller. Sobre els pressupostos, Homs ha assenyalat que "s'ha modificat el codi de consum perquè aquella gent que estigui en situació de vulnerabilitat no se li talli la llum". La mesura s'aplicarà a partir de l'1 de gener.

Anar al contingut