Barcelona

Homs afirma que l'única opció de canvi passa pel PSOE i els vots de CDC

El cap de llista de Convergència adverteix que una de les 15 condicions és la celebració d'un referèndum pactat a Catalunya

RedaccióActualitzat

Satisfacció moderada del cap de llista de CDC, Francesc Homs, pels resultats de la seva formació a les eleccions generals d'aquest diumenge. Convergència manté els 8 escons, però perd 88.000 vots respecte al desembre. Homs veu el PSOE com l'única opció de canvi, amb els vots de CDC. En declaracions a "Els matins" de TV3, s'ha mostrat partidari de negociar-hi els 15 punts del seu programa electoral, entre els quals la celebració d'un referèndum pactat a Catalunya, partint de la creació d'una comissió específica al Congrés dels Diputats.

"L'única opció de canvi passa per un govern encapçalat pel PSOE. Això requereix els nostres vots, sí o sí. Per tant, en aquest sentit som decisius i ens ho farem valer. (...) A partir d'aquí, la peça l'ha de moure el PSOE. És el partit que ha quedat en una situació política per orientar les coses. En funció de com vagin les negociacions, nosaltres decidirem si votem a favor del canvi o no. (...) Sobre el tema del referèndum proposàvem crear una comissió on es pogués parlar del referèndum amb tota serenitat."

Francesc Homs no veu una gran coalició PP-PSOE perquè els socialistes s'hi neguen ni tampoc una entesa entre els socialistes i Ciutadans. "També em costa veure unes terceres eleccions perquè tots els partits estan compromesos que no es facin", apunta el candidat de CDC. Sobre el triomf del PP, més ampli que el 20-D, Homs fa aquesta reflexió: "S'han repetit unes eleccions per estar exactament al mateix lloc, encara que avui els del PP estiguin, no sé per què, eufòrics. Les coses no els sumen per enlloc."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut