Madrid

Homs, a un pas del judici per la consulta del 9-N

El Tribunal Suprem tanca la instrucció contra el diputat de PDeCAT i manté els delictes de desobediència i prevaricació

RedaccióActualitzat

L'actual diputat del Partit Demòcrata Català al Congrés i exconseller de la Presidència, Francesc Homs, a un pas del seu judici per la consulta del 9-N. El magistrat ha tancat la investigació i sosté que hi ha prou indicis per portar-lo a judici per haver impulsat el procés participatiu tot i la suspensió del Tribunal Constitucional.

El jutge creu que ha incorregut en els delictes de prevaricació administrativa i desobediència i obre el termini perquè la fiscalia presenti el seu escrit d'acusació i quina pena demana per Homs. El magistrat, en el seu escrit, remarca que Francesc Homs va donar un impuls al procés participatiu amb una conducta d'omissió i activa un cop suspesa la consulta per part del Constitucional.

El fa responsable de dictar resolucions arbitràries i absolutament contràries a la Constitució i que anaven -diu textualment- de manera grollera contra l'ordenament jurídic establert. Afegeix que va imposar la seva pròpia voluntat per sobre de l'òrgan constitucional fet que suposa una suplantació del poder constituent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut