Homòfob abans que xenòfob? Un polític de l'AfD alemany es converteix a l'islam

Arthur Wagner ha deixat l'Església protestant pel seu suport al matrimoni homosexual i també ha renunciat a un càrrec al partit d'ultradreta, però vol seguir sent-ne militant

RedaccióActualitzat

Fins ara es deia Arthur Wagner, però s'ha convertit a l'islam i s'ha canviat el nom: ara es diu Ahmad.

Fins ara també formava part de la direcció regional a Brandemburg d'Alternativa per Alemanya, AfD, el partit considerat ultradretà, populista i xenòfob que ha irromput amb molta força en les últimes eleccions alemanyes.

La seva conversió ha estat notícia perquè el seu partit és declaradament antiislam. De moment ha deixat la direcció regional, però no pensa marxar del partit. El líder regional, Andreas Kalbitz, s'ha limitat a dir que la conversió de Wagner és un assumpte privat.

"L'islam no pertany a cap país"

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dimecres, Wagner es va distanciar de l'Església protestant, en la qual estava molt implicat, pel suport al matrimoni homosexual i per la presència a les desfilades de l'orgull gai de capellans protestants.

Després d'això, el contacte directe amb persones de religió musulmana el van fer interessar-se per aquesta religió que rebutja l'homosexualitat. Quan li han preguntat pel conflicte que pot provocar-li dins del seu partit, Wagner ha fet un seguit de declaracions que semblen contradictòries:

"Potser podem dir que Turquia pertany a l'islam. Ara mateix Alemanya no hi pertany, però això no té per què ser sempre així."

"L'islam no pertany a cap país, l'islam és un regal meravellós que Al·là ens ha fet."

"Hi ha una ànima alemanya, i si no la cuidem, Alemanya desapareixerà."

 "Jo dic als conservadors i als nacionalconservadors: feu treballar el cervell! Ens enfrontem a problemes globals i n'hauríem de parlar."

 

Alemany d'origen rus

Wagner ha reclamat al seu partit que no rebutgi l'islam per principi. La responsable local d'AfD, Kai Berger, s'ha mostrat "molt decebuda" per la conversió de Wagner, i ha admès que molts membres del partit han reclamat que se l'expulsi, però que "malauradament, els nostres estatuts no ho permeten".

Arthur (Ahmad) Wagner és originari de Rússia, de la regió del Volga, i la seva conversió s'hauria produït durant un viatge a la república russa de Baixkíria, de majoria musulmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut