Homes en minifaldilla contra la violència contra les dones.
Homes en minifaldilla contra la violència contra les dones.
Istanbul

Homes en minifaldilla a Istanbul per protestar contra la violència masclista

A l'origen de la protesta hi ha el brutal assassinat d'una jove turca de 20 anys després d'un intent de violació

RedaccióActualitzat

Concentració d'homes en minifaldilla al centre d'Istanbul aquest dissabte al migdia. Protestaven contra la violència masclista. A l'origen de la protesta hi ha l'assassinat d'una jove turca de 20 anys.

El brutal assassinat de l'estudiant de psicologia Özgecan Aslan, després d'un intent de violació, ha obert un gran debat social i polític i una onada de reaccions contra la violència contra les dones.

"Per totes les dones, ens reunim en minifaldilla", deia la convocatòria d'Istanbul. La protesta es dirigeix contra la mentalitat conservadora que culpa de la violació la dona, si va vestida de manera que es considera "indecent", amb faldilla curta o amb escot, per exemple.

La convocatòria insistia que cap peça de vestir pot ser considerada causa d'assetjament sexual. "Els que pensen que una dona que porta una minifaldilla es mereix ser violada són uns malalts", ha dit un representant dels homes que es manifestaven.

La reacció s'ha escampat també per les xarxes socials i l'etiqueta #ozgecanicinminietekgiy (porta una minifaldilla per Özgecan), activa des de dimecres, ja ha recollit gairebé 1.300 participacions, segons Topsy, l'eina que serveix per mesurar l'activitat a Twitter.

 


També segons Topsy, el nom d'Özdegan s'ha tuitejat més de 800.000 vegades.

L'any passat, 281 dones van ser assassinades a Turquia, i en dos de cada tres casos, l'agressor era el marit, l'exmarit, l'amant o el pretendent.

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut