Membres de les forces de seguretat iranianes a l'exterior del Parlament durant l'atac
Membres de les forces de seguretat iranianes a l'exterior del Parlament durant l'atac (Reuters)

Primer gran atemptat d'Estat Islàmic a l'Iran amb almenys 12 morts

El grup terrorista ha atacat dos punts emblemàtics del país, el Parlament i el mausoleu de l'aiatol·là Khomeini

RedaccióActualitzat

Doble atemptat a l'Iran, que ha causat, com a mínim, dotze morts i diversos ferits, segons la televisió estatal. Un grup d'homes armats han obert foc a l'interior del Parlament iranià i al mausoleu de l'aiatol·là Khomeini.

Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria dels atacs a través de la seva agència, Amaq. Segons diuen haurien estat comesos per "combatents" del grup jihadista. 

El Ministeri d'Intel·ligència, citat per la televisió estatal, ha assegurat que "membres d'un tercer grup han estat detinguts abans de dur a terme un tercer atac".

 

Atac al Parlament

Tres homes armats amb kalaixnikovs hi han entrat, en plena sessió parlamentària, després de matar un guarda de seguretat i han pres la gent com a ostatges. Alguns han pogur ser evacuats durant l'atac.

La presa del Majlis ha durat quatre hores. Dos atacants han estat abatuts, un tercer s'ha fet explotar i un altre ha estat detingut. 

 

Atac al mausoleu

El segon atac ha estat a un dels llocs més vigilats de la capital: el mausoleu de l'Imam Khomeini, 20 quilòmetres al sud. Almenys quatre persones han irromput disparant contra aquest espai de pregària pels seguidors del fundador de la república islàmica. Una combatent s'ha autoimmolat a l'entrada i un altre home a l'interior. El jardiner ha mort, hi ha diversos ferits i almenys dos detinguts. 

 

Aquests fets tenen lloc en plena crisi entre els països del Golf per la decisió de l'Aràbia Saudita i els seus aliats de trencar relacions amb Qatar, que acusen de finançar grups terroristes i afavorir l'agenda política de l'Iran, potència rival del regne sunnita.

La nació persa està implicada en els principals conflictes regionals. En la guerra civil de Síria lluita al costat del govern de Bashar al-Assad, mentre que al Iemen afavoreix els houthis, que desafien l'autoritat del govern d'Abd Rabbuh Mansur Hadi, amb el suport de l'Aràbia Saudita.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut