L'hotel Intercontinental de Kabul (Casimiri / Viquipèdia)

Homes armats ataquen un hotel de luxe a Kabul, a l'Afganistan

Abatuts dos dels quatre atacants de l'hotel de luxe a Kabul

RedaccióActualitzat

Les forces de seguretat afganeses han abatut aquest dissabte dos dels quatre atacants que aquesta nit han entrat a l'hotel Intercontinental de Kabul, un establiment de luxe molt freqüentat per estrangers, segons han informat fonts oficials.

El portaveu del Ministeri d'Interior afganès, Najib Danish, ha explicat que l'operació continua:

"La primera planta de l'hotel Intercontinental s'ha buidat després de la mort d'un terrorista. [...] Grans zones de l'hotel s'han buidat i l'operació, que està en marxa, està en ple desenvolupament per acabar completament amb l'atac."

Segons la mateixa font, tres insurgents més continuen a l'interior de l'establiment. Sembla que tindrien ostatges, algunes persones haurien resultat mortes i almenys hi hauria set ferits. Els atacants, que portaven gran quantitat de granades, també haurien incendiat una part de l'edifici.

L'assalt va començar cap a les 21 hores a l'Hotel Intercontinental situat a la part alta d'un turó a l'oest de la capital afganesa i sota un alt nivell de vigilància per part de les forces de seguretat. Els atacants haurien entrat per la cuina segons la policia.

L'hotel, que ja va ser objecte d'un atac similar el 2011, és freqüentat per estrangers i afganesos adinerats i sovint acull festes privades i esdeveniments oficials com rodes de premsa, seminaris i conferències.

Cap grup ha reclamat encara l'autoria de l'atac a Kabul, que en els últims mesos ha estat objectiu de greus atacs insurgents.

Els últims grans atacs a Kabul

A principis de mes, onze persones van morir, entre elles cinc agents, i vint-i-cinc van resultar ferides després que un atacant suïcida detonés els explosius que portava prop de la policia que vigilava una manifestació a la capital afganesa.

A finals de maig passat hi va haver a la ciutat el pitjor atemptat al país des de la caiguda del règim talibà amb la invasió nord-americana el 2001, quan un camió carregat d'explosius va causar 150 morts i més de 300 ferits.

Des del final de la missió de combat de l'OTAN, el gener de 2015, Kabul ha anat perdent terreny davant els insurgents fins a controlar tot just un 57% del país, segons l'inspector especial general per a la Reconstrucció de l'Afganistan del Congrés dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut