Cinc conductors amb faldilla
Els conductors de tramvia de Nantes reclamen poder dur pantalons curts des del 2013 (Sindicat CFDT Sémitan)

Homes a la feina amb faldilla perquè no els deixen anar-hi amb pantalons curts

En plena onada de calor un grup d'homes protesta contra el codi de vestimenta de l'empresa en considerar-lo discriminatori perquè les dones sí que poden ensenyar les cames

RedaccióActualitzat

Amb les temperatures pels núvols, un grup d'homes ha decidit protestar perquè no els deixen anar a la feina amb pantalons curts. La protesta ha tingut lloc en paral·lel a Nantes, França, i a Buckinghamshire, a Anglaterra.

En el cas francès, la protesta l'han protagonitzat els conductors d'autobús i tramvia de Nantes, els conductors de la Semitan.

En declaracions recollides per "La Parisienne" es queixen d'un greuge discriminatori: "La faldilla és part de la vestimenta de les nostres companyes dones i nosaltres no tenim equivalent. Des del 2013 estem reivindicant que els homes puguin portar bermuda o pantaló curt quan s'arribi a una temperatura concreta, però sembla que la Sémitan (l'empresa) vol guardar una imatge de marca...".

Els treballadors asseguren que suporten temperatures de prop de 50 º darrere el parabrisa ja que no tenen climatització dins el bus.

De moment, l'empresa no ha respost la seva reclamació. Mentrestant, alguns opten per aquesta opció:

 

En el cas anglès, es tracta d'un treballador de "call center" de 20 anys a qui van enviar a casa perquè no podia ensenyar les cames. El jove va decidir explicar-ho a les xarxes socials així: "Si les dones poden dur faldilles/vestits a la feina, puc portar pantalons curts elegants com aquests?

La resposta del jove Joey Barge va ser tornar a la feina amb un vestit de la seva mare.

Molts usuaris de Twitter es van sumar a la causa de Barge amb comentaris com "els homes haurien d'estar sempre autoritzats a dur pantalons curts com les dones faldilles o vestits". D'altres ressaltaven que la seva vestimenta inicial era elegant.

 

Finalment els seus caps van fer marxa enrere. Una "victòria parcial", segons el jove. En un comunicat, l'empresa autoritza els seus treballadors, a causa de les altes temperatures, a dur pantalons curts. Això sí, han de ser 3/4, com uns pirates, i de color negre, blau marí o beix.

Anar al contingut