València

Homenatge emocionat a València a les víctimes de l'accident de metro

Milers de persones arreu de l'Estat han recordat en silenci les víctimes de l'accident de metro de València. Les principals institucions del País Valencià han guardat cinc minuts de silenci al migdia, i el mateix s'ha fet a altres institucions com la Moncloa, el Congrés, el Senat, òrgans judicials, ministeris o governs regionals i ajuntaments.

Actualitzat

La seu de la Generalitat Valenciana ha guardat aquest migdia 5 minuts de silenci en record de les víctimes de l'accident de metro que ha provocat 41 morts i 39 ferits. La concentració ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, del president valencià, Francisco Camps, i el líder del PP, Mariano Rajoy.

La capital del Túria, les places del Palau de la Generalitat, i dels ajuntaments de València i Torrent, i el Palau de les Corts Valencianes han estat on més persones s'han concentrat.

També s'han fet minuts de silenci a altres punts de l'estat espanyol, com al Congrés dels Diputats, a Madrid, amb la presència del president de la cambra, Manuel Marín, i dels diputats populars Eduardo Zaplana i Vicente Martínez Pujalte, que són valencians.

L'altre centre de consternació i dolor, avui, a València és el tanatori municipal on s'han anat traslladant les víctimes a mesura que s'han anat fent les autòpsies. Allà, els vetllen els seus familiars, que reben el suport d'un equip de psicòlegs per ajudar-les a assimilar la tragèdia. Fins allà s'han traslladat diverses autoritats. Una de les primeres a arribar ha estat la vicepresidenta de l'executiu, María Teresa Fernández de la Vega, que ha expressat tot el seu suport a les víctimes. També ho ha fet el president de la Generalitat Valenciana.

Els funerals se celebraran aquesta tarda amb la presència dels reis d'Espanya i del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha tornat precipitadament d'un viatge oficial a l'Índia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut