Burgos

Homenatge de familiars i militars pels cinc anys de l'accident del Iak-42

Militars i familiars de les víctimes commemoren aquest dilluns el cinquè aniversari de l'accident del Iak-42, l'avió que es va estavellar a Turquia amb 62 militars a bord, amb la inauguració d'un monument a Burgos en memòria de les víctimes. Les causes del sinistre, que va passar mentre el popular Federico Trillo era ministre de Defensa, encara no són clares. L'Audiència Nacional investiga la contractació irregular de l'aparell i ha imputat cinc antics membres de la cúpula militar. La fiscalia també presentarà aquesta setmana l'escrit d'acusació contra tres militars més en una altra causa, la que investiga per què es van identificar malament els cadàvers dels militars morts.

Actualitzat

Coincidint amb el dia que fa cinc anys de l'accident del Iak-42, els familiars de les víctimes, el cap de l'estat major de la Defensa, el general Fèlix Sanz, i la secretària de Defensa, María Victoria San José, participaran en un homenatge en memòria de les 62 víctimes a la base militar Cid Campeador de Burgos.

Encara no s'han aclarit les causes de l'accident de l'avió que es va estavellar a Turquia l'any 2003 amb 62 militars a bord, quan Federico Trillo era ministre de Defensa. El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, però, ha admès davant el Tribunal Suprem que l'exministre Trillo no té cap responsabilitat penal en la causa que investiga les presumptes irregularitats en la contractació de l'aparell. Tot i així, Grande-Marlaska sí que ha imputat cinc antics membres de la cúpula militar pel delicte d'homicidi per imprudència greu.

La fiscalia també presentarà aquesta setmana l'escrit d'acusació contra tres militars més en una altra causa, la que investiga per què es van identificar malament els cadàvers dels militars morts.

Anar al contingut