Varsòvia

Homenatge al president polonès al palau presidencial de Varsòvia

Homenatge ciutadà dels polonesos al seu president. La capella ardent amb les despulles del president de Polònia, Lech Kaczynsk, i la seva dona Maria ha quedat oberta al migdia al palau presidencial de Varsòvia. El cos de l'esposa del president s'ha rebut a mig matí a l'aeroport de la capital provinent de Rússia. Les dues cambres del Parlament fan una sessió especial d'homenatge en memòria de les 96 víctimes de la tragèdia de dissabte. Sobre la investigació de l'accident aeri, la fiscalia polonesa ha negat la hipòtesi que el pilot rebés pressions del president perquè aterrés tot i el mal temps.

Actualitzat
Ja s'ha obert al públic la capella ardent del president de Polònia, Lech Kaczynski, i la seva dona Maria, morts dissabte en un accident aeri a Rússia juntament amb 94 alts dirigents del país. És al palau presidencial de Varsòvia, la capital de Polònia. Les despulles mortals de l'esposa del president polonès, Maria  Kaczynska, han arribat a bord d'un avió militar a l'aeroport de Varsòvia, on després d'una breu cerimònia han estat traslladades al palau presidencial, on ja es troben les del seu marit, Lech Kaczynski. A peu de pista, la filla de la parella presidencial, Marta, i el germà bessó del president, Jaroslaw Kaczynski, han rebut el fèrtre entre llàgrimes.

Els polonesos, per tant, poden acomiadar-se de Kaczynski i la seva dona, en un dia en què continuen les mostres de condol d'uns ciutadans consternats pel sinistre.

Els funerals per a tots dos es faran diumenge que ve, mentre que un dia abans es faran els funerals col·lectius per a la resta de víctimes.

Kaczynski no va obligar el pilot

Mentrestant s'han començat a fer els primers nomenaments per substituir els nombrosos càrrecs institucionals que van perdre la vida en el sinistre. Sobre la investigació, la fiscalia polonesa ha negat la hipòtesi que el pilot rebés pressions de Lech Kaczynski perquè aterrés tot i el mal temps.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut