Marxa de torxes a Montjuïc en el 76è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys
Barcelona

Homenatge a Montjuïc a Lluís Companys en el 76 aniversari del seu afusellament

RedaccióActualitzat

Actes d'homenatge al castell de Montjuïc a Lluís Companys. Com cada 15 d'octubre, aniversari del seu fusellament, una marxa de torxes ha pujat fins al castell on Companys va ser afusellat ara fa 76 anys. 

Durant tot el matí, les institucions i els partits polítics catalans, excepte el PP i Ciutadans i la CUP, per motius diferents, homenatgen la figura del polític català i fan diverses ofrenes florals davant la seva tomba. Hi haurà parlaments del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira.

Encara de nit, centenars de militants d'Esquerra Republicana s'han aplegat a la porta del castell de Montjuïc i, sota la lluna plena i amb les torxes enceses, han caminat fins al fossat de Santa Eulàlia. Un trajecte de pocs metres que s'ha fet en un emotiu silenci. Just en el lloc on Companys va ser afusellat, el republicà Alfred Bosch ha reivindicat la vigència de la lluita de Companys per la llibertat i la justícia social:

"Tots som Lluís Companys. Tots ens hi sentim identificats i tots creiem en el seu missatge de justícia social, d'agermanament, de pau. És un país que lluita per ser millor i per ser més just. Un país que, si no és més just, no serà lliure. I que si no és lliure, no serà del tot just."

Ofrena floral 

Al llarg del matí s'han fet diverses ofrenes florals a la tomba de Lluís Companys.

Els primers en fer-ho han estat els representants del PSC Miquel Iceta i Núria Parlon, els candidats que avui es disputen la secretaria general en unes primàries, han dipositat un ram de flors al monument.

 

També ha dipositat flors en record a Companys una delegació de PDCat encapçalada per Jordi Turull i David Bonvehí.  

 

Poc després han estat el president d'ERC, Oriol Junqueras, acompanya d'Alfred Bosch i Anna Simó els que han dipositat el seu homenatge al president Companys: 

 

Junts pel Sí ha dipositat una ofrena floral amb una corona de roses vermelles i una de blanca en record de l'expresidenta d'Òmnium i diputada al Parlament Muriel Casals que va morir aquest any.

Per la seva banda, Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot, ha criticat la judicialització de la política per part del govern espanyol en funcions. Els representants d'En Comú Podem, encapçalats per Xavier Domènech, tampoc han faltat en l'homenatge al president Companys. 
 

Anar al contingut