L'Audiència rebaixa les indemnitzacions a familiars de 6 víctimes de Germanwings
Flors en memòria de les víctimes de Germanwings al municipi francès de Le Vernet (Reuters)
França

Homenatge a les víctimes de Germanwings quan es compleixen 2 anys de la tragèdia

Els familiars estan indignats per la compareixença del pare de Lubitz coincidint amb els actes d'homenatge que han fet a les víctimes

RedaccióActualitzat

Jornada de record i de dol per als familiars de les víctimes de la tragèdia de Germanwings, avui que fa dos anys que l'avió es va estavellar als Alps francesos per l'acció deliberada del pilot.

Per commemorar els fets, uns 600 familiars han celebrat aquest matí a la catedral de Digne-les Bains, en la més estricta intimitat, una missa ecumènica en record de les 149 víctimes. A les 10.41 del matí, just en el moment en que l'avió va estavellar-se, han guardat un minut de silenci.

Les autoritats franceses també han fet el seu homenatge a les víctimes amb una ofrena floral al cementiri on hi ha enterrades les restes de les víctimes no identificades

Lufthansa té previst instal·lar a l'estiu un nou monument commemoratiu d'homenatge en el lloc on va estavellar-se l'avió. 

La companyia alemanya l'ha presentat avui a les famílies, però el monument no s'ha pogut veure perquè es trobava dins d'unes carpes blanques per preservar la intimitat de les famílies.

Es tracta d'una gran bola daurada formada per 149 peces on s'hi dipositaran objectes personals en record de cada víctima. No totes les famílies hi estan d'acord, perquè consideren que aquest monument no pinta res al mig de la muntanya. 

Les famílies de les víctimes també estan molestos perquè la família de Lubitz ha triat el mateix dia per sortir a dir que el seu fill no patia cap depressió en el moment de la tragèdia.  

Les claus de la catàstrofe de Germanwings

Ara fa dos anys, el 24 de març de 2015, un vol de Germanwings va sortir de l'aeroport del Prat amb destinació Düsseldorf, a Alemanya. El copilot, Andreas Lubitz, va tancar-se a la cabina aprofitant que el pilot havia sortit per anar al lavabo.

El bloqueig de la porta de cabina, una mesura adoptada arran dels atemptats de l'11-S als Estats Units, va permetre que Lubitz es quedés sol i estavellés deliberadament l'avió als Alps francesos sense que ningú pogués fer res per evitar-ho. Lubitz es va voler suïcidar però es va emportar amb ell les 149 persones més que viatjaven a l'avió.

Aquest gener la fiscalia de Düsseldorf va determinar que Lubitz era l'únic responsable de la catàstrofe. Va concloure que patia un suposat episodi psicòtic depressiu i que l'havia ocultat tant als seus metges com a l'empresa, Germanwings.

No hi va haver negligència

Segons l'informe de la fiscalia alemanya, Lubitz mai va dir res als metges sobre les seves tendències suïcides, cosa que va impedir que els metges alertessin l'aerolínia. El fet de no haver-se demostrat cap negligència redueix significativament la quantitat de les indemnitzacions per als familiars de les víctimes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut