"HOLLYWOOD TALKIES", seleccionada al Festival de Cine 4+1

La pel·lícula documental "Hollywood talkies", dirigida per Óscar Pérez i Mia de Ribot, ha estat seleccionada per la tercera edició del Festival de Cine 4+1.

El llarg documental ja va ser seleccionat a la Mostra Internacional de Cine de Venècia 2011, i al Festival Internacional de Cine de Gijón. També ha rebut el reconeixement internacional en l'última edició del Buenos Aires Festival Internacional de Cinema Independent (BAFICI) i al Festival Cinematogràfic Internacional de l'Uruguai. Ha competit pel premi al millor documental en la VIII edició del Festival Internacional de Cinema Independent de Mar del Plata (MARFICI), i es va estrenar en el marc del 15è Festival de Gènova i al Festival de Manila.

Cine 4+1 és un festival que promou i organitza la Fundació Mapfre de manera simultània a Rio de Janeiro, Bogotà, Ciutat de Mèxic, Madrid i Buenos Aires, del 21 al 25 de novembre. Té com a principal propòsit recuperar els títols més significatius del cinema d'autor més recent. Amb aquesta aposta per la simultaneïtat, 4+1 vol celebrar la força del cine com a element compartit d'enriquiment cultural.

"Hollywood Talkies" és una coproducció de Getsemaní, Eddie Saeta i Televisió de Catalunya,


Sinopsi:
Durant l'era del cinema mut, Hollywood es va convertir en l'epicentre del cinema mundial. Però l'aparició dels talkies(cinema sonor) a finals dels anys 20 va posar en greu perill la universalitat del cinema nord-americà. El públic de parla no anglesa refusava les pel·lícules en anglès i el sistema actual de doblatge encara s'havia de descobrir. La producció de versions en espanyol made in Hollywood va ser un intent precipitat i ruïnós de salvar aquella inesperada situació. El sistema consistia a filmar una mateixa pel·lícula dues vegades, canviant-ne únicament el repartiment. Pocs anys després, l'aparició del doblatge va acabar amb la producció de versions i els seus protagonistes. Empresaris, públic i crítica no van lamentar la pèrdua, i el temps es va encarregar d'esborrar el rastre d'aquell extraordinari episodi.

"Hollywood talkies" encarna el drama de l'home modern, un home que ha perdut la seva unicitat i camina sol cap enlloc. Desapareguts sota la serialitat del cel·luloide i l'efecte implacable del temps i l'oblit, els joves actors són invocats a través de l'espai i del relat anònim de les seves vivències més personals. La indústria els va eliminar i el cinema aconsegueix el miracle: en la natura viva del paisatge, se'n troba encara el rastre, i l'absència. Un viatge a través de llocs comuns on es refugia la darrera aura abans d'esvair-se.





Web:Web oficial


Anar al contingut