"Hollywood talkies" i "Los pasos dobles", al Festival Internacional de Gijón

La pel·lícula "Hollywood talkies" s'estrenarà a Espanya en el Festival Internacional de Cine de Gijón.

El film d'Óscar Pérez i Maria del Mar Ribot "Hollywood Talkies" es projectarà el 20 de novembre, en la secció competitiva "Rellumes", que explora nous territoris del panorama cinematogràfic. "Los pasos dobles", d'Isaki Lacuesta, ho farà a la secció de gèneres mutants.

"Hollywood talkies" explica la història d'uns joves actors espanyols que, a principis dels anys 30, van marxar als Estats Units per convertir-se en estrelles buscant un futur en la naixent indústria del cinema sonor.  El rodatge es va fer íntegrament a Los Angeles. Segons recorda Maria de Ribot "va ser un rodatge complex, però el projecte va prosperar gràcies, en bona part, als ànims, el suport i l'impuls de persones com Joan Salvat, Muntsa Tarrés i, sobretot, molt especialment, de Jordi Ambròs, de l'Àrea de Documentals de TV3, que van creure en la història que teníem entre mans." És una producció de Gestsemani Produccions i d'Eddie Saeta, en producció associada amb Televisió de Catalunya. Té el suport de la Universitat Pompeu Fabra i la participació de Canal+.


"Los pasos dobles" és un film d'aventures en què Miquel Barceló apareix com a "alter ego" del protagonista de la pel·lícula, el pintor i escriptor francès François Augiéras, interpretat per un actor de Mali. El film segueix la línia de produccions experimentals creatives d'Isaki Lacuesta. És una producció de Tusitala Producciones Cinematográficas i Bord Cadre Films, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola i amb el suport d'Eurimages Coproducció, Media Desenvolupament i Media i2i Audiovisual.

La pel·lícula d'Isaki Lacuesta va guanyar la Concha d'Or a la millor pel·lícula en l'última edició del Festival de Sant Sebastià.

Anar al contingut