Los Angeles

Hollywood entrega els Oscars honorífics a Coppola, Godard i Wallach

Els directors Francis Ford Coppola i Jean-Luc Godard, i l'actor Eli Wallach, així com l'historiador i restaurador Kevin Brownlow, han rebut aquest dissabte a Los Angeles la seva estatueta honorífica, el seu Governor Award. L'Acadèmia de Hollywood ha reconegut així la seva exitosa carrera cinematogràfica, així com també la seva contribució al setè art.

Actualitzat
El director d'"Apocalypse now", Francis Ford Coppola, ha estat honrat amb el premi Irving G. Thalberg per l'excel·lència de produccions com la saga d'"El padrí", "American Graffiti" o "Dràcula de Bram Stoker", un premi amb el qual ja han estat guardonats realitzadors com George Lucas, Steven Spielberg o l'as del suspens Alfred Hitchcock.

Als 79 anys, Jean-Luc Godard, qui ha declinat la invitació de l'acadèmia, ha rebut el reconeixement com a màxim exponent del moviment cinematogràfic conegut com a nouvelle vague dels anys 60, i per les més de 70 pel·lícules que ha rodat. Godard és el realitzador de films com "Weekend" o "Rei Lear" o "El menyspreu". No ha estat mai nominat a un Oscar, però en canvi les seves pel·lícules han influenciat la carrera de cineastes com Martin Scorsese o Bernardo Bertolucci.

L'actor Eli Wallach ha actuat en pel·lícules com "Els set magnífics", "El bo, el lleig i el dolent" i a la tercera part d'"El padrí" de Coppola. Per la seva banda, el quart guardonat, Kevin Bronlow és responsable de la restauració de cintes històriques del cinema mut com "Napoleó" o "Els quatre genets de l'apocalipsi".
Anar al contingut