El president francès, François Hollande, aquest divendres durant la seva visita al Japó.
Hollande exigeix l'alliberament dels dos periodistes segrestats. (Foto: EFE)
Tòquio

Hollande reclama que alliberin immediatament dos periodistes francesos segrestats a Síria

Un cop confirmat el segrest de dos periodistes francesos a Síria, François Hollande n'exigeix l'allibertament immediat. Un reporter i un fotògraf han desaparegut prop de la ciutat d'Alep, segons ha informat l'emissora de ràdio Europe 1, on treballen els dos periodistes.

RedaccióActualitzat
El president francès, François Hollande, reclama l'alliberament dels dos periodistes francesos segrestats a Síria. Europe 1 ha confirmat aquest divendres la desaparició de dos periodistes, que treballen en aquesta emissora de ràdio. Es tracta del reporter Didier François, especialitzat en zones de conflicte, i del fotògraf Édouard Elias, que anaven en direcció a la regió d'Alep.

Poc després de saber-se la notícia, el president francès, que fa una visita al Japó, ha dit a Tòquio que "s'ha perdut el contacte amb aquests dos periodistes", i ha afegit que el seu govern desconeix encara "les circumstàncies exactes de la seva desaparició". Hollande ha afirmat: "Exigeixo el seu alliberament immediat, ja que ells no representen el nostre país. Són persones que treballen perquè el món pugui obtenir informació del que està passant a Síria."

L'emissora France-Info assegura que els dos informadors van ser segrestats per quatre homes d'un grup desconegut quan es trobaven en una zona teòricament en poder de l'oposició al règim de Bashar al-Assad. El reporter Didier François té molta experiència i ha estat diverses vegades a Síria els últims mesos, segons ha informat Europe 1.
Anar al contingut