Merkel i Hollande, foto d'arxiu a Berlín (Reuters)
Merkel i Hollande, foto d'arxiu a Berlín (Reuters)

Hollande i Merkel acorden una iniciativa comuna per acollir immigrants

Hollande i Merkel faran propostes per a l'organització i el repartiment "just" dins dels països de la UE

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, faran una proposta conjunta per organitzar l'acollida i el repartiment just de refugiats. Hollande i Merkel han acordat aquest dijous una "iniciativa" conjunta en relació amb l'actual crisi de refugiats i faran propostes per a l'organització i el repartiment "just" dins dels països de la UE.

Segons ha informat l'Elisi en un comunicat, tots dos han parlat per telèfon tenint en compte "les tragèdies" que se succeeixen i han coincidit que "la Unió Europea ha d'actuar de manera decisiva i conforme als seus valors". Els dos mandataris preveuen transmetre, segons diu el comunicat, "propostes comunes per organitzar l'acollida i un repartiment just a Europa, accelerar les normes per reforçar el sistema d'asil europeu, garantir el retorn dels immigrants irregulars als seus països d'origen, i donar suport i cooperació necessària als països d'origen i de trànsit".

El comunicat no proporciona més detalls sobre en què consisteix la proposta, però l'anunci es produeix coincidint amb la petició del president del Consell Europeu, Donald Tusk, que els països membres acullin un mínim de 100.000 refugiats, mentre que des de Brussel·les s'ha informat que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, demanarà que siguin 120.000 els acollits.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut