Cartells electorals del partit conservador UMP amb la cara d'Hollande i la paraula "Fracàs". (Foto: EFE)
Cartells electorals del partit conservador UMP amb la cara d'Hollande i la paraula "Fracàs". (Foto: EFE)
París

Hollande frena la seva davallada i arriba al 32% de suport el primer any de mandat

El president francès François Hollande impulsa un pla d'inversions, coincidint amb el seu primer any a l'Elisi. Hollande, amb una popularitat sota mínims, confia que els resultats de la seva gestió es visualitzin a partir d'ara. En tot cas, un sondeig de la revista "Paris Match" dóna al president de la República un 32%, un punt més que el mes passat.

RedaccióActualitzat
El president francès, François Hollande, ha frenat la caiguda en la popularitat i ara té un suport del 32%, segons una enquesta que publica la revista "Paris Match". Aquest resultat, un punt més alt que fa un mes, arriba un any després de la seva elecció com a president de la República. Fins ara, diu Hollande, la seva gestió ha estat marcada per l'herència rebuda.

Per corregir la situació, el president francès ha presentat un pla d'inversions per una dècada i confia que ja doni resultats en el segon any de mandat. Seran projectes de l'àrea digital, l'energia, la salut, les grans infraestructures i les noves tecnologies.

Tot i el 32% d'opinions positives de l'enquesta, el 68% diu que té una imatge desfavorable d'Hollande. Gairebé la meitat de qui el suspèn rebutja de forma rotunda les seves polítiques.

Pel que fa al primer ministre, Jean-Marc Ayrault, la seva popularitat ha baixat fins al 34%, dos punts menys que al sondeig anterior. La caiguda també es reflecteix en el percentatge de persones que consideren positiva la seva feina al capdavant del govern: un 37%, 8 punts menys.

D'aquests resultats discrets del govern socialista, l'oposició no sembla beneficiar-se'n. Els enquestats que creuen que hi ha una alternativa millor són un 39%, un punt menys que el mes passat.
Anar al contingut