Hollande i Putin durant la reunió de fa prop d'un any a Moscou (Reuters)
Hollande i Putin durant la reunió de fa prop d'un any a Moscou (Reuters)
París

Hollande estudia plantar Putin el dia 19 a París per la seva posició sobre Síria

El president francès afirma que si al final rep Putin, li dirà que és "inacceptable" la seva implicació en els atacs contra la població civil

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha anunciat que està dubtant si rebrà Vladímir Putin en la visita que farà a París dimecres de la setmana que ve. Justifica aquests dubtes per la posició del president rus sobre la guerra a Síria, amb la seva implicació en els atacs contra la població civil. En una entrevista emesa en el canal TMC, Hollande diu que "s'ha plantejat la qüestió" de si convé rebre Putin. I es pregunta...

"És útil? És necessari? Pot ser una mesura de pressió? Podem aconseguir que posi fi al que fa amb el règim sirià, és a dir, el suport a les forces aèries del règim que tiren bombes contra la població d'Alep?

El mandatari francès afirma que, si finalment opta per entrevistar-se amb Putin, li dirà "que és inacceptable i que és greu també per a la imatge de Rússia", la posició que manté a Síria.

Dissabte passat, Rússia va imposar el seu veto en el Consell de Seguretat de l'ONU al projecte de resolució que havia presentat França, amb el suport d'Espanya, per exigir la fi dels bombardejos que pateix la població civil -especialment Alep-, un alto el foc amb garanties i l'accés humanitari. També va votar en contra d'aquesta resolució Veneçuela i es van abstenir la Xina i Angola. Hollande va advertir Rússia que si utilitzava el veto, seria "responsable de la continuació dels abusos" i "quedaria desacreditada arreu del món."

Anar al contingut