París

Hollande envia un missatge de tranquil·litat a la població i demana unitat

El president francès ha fet una crida a rebutjar "la demagògia i les estigmatitzacions"

Actualitzat

El govern francès ha intentat tranquil·litzar la població. En una compareixença, el president francès, François Hollande, ha assegurat que s'han intensificat les mesures de seguretat i que faran tot el que puguin per atrapar els culpables i evitar més atacs terroristes com el de "Charlie Hebdo". Els francesos viuen "en un estat de dret", amb funcionaris públics que vetllen per la seva seguretat i protecció.

Hollande ha demanat als francesos que rebutgin "la demagògia, les estigmatitzacions i les caricaturitzacions" després de l'atac i centrin els seus esforços a aconseguir una França més unida. "Hem s'assegurar que els francesos puguin viure junts o amb seguretat per al futur". En aquest sentit, ha assegurat que tots els francesos poden participar en la manifestació de diumenge per denunciar la massacre. El president ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la líder del Front Nacional, Marine Le Pen.

Per la seva banda, el primer ministre, Manuel Valls, ha afirmat que es tracta d'una "guerra contra el terrorisme" i "no contra una religió".

Abans d'aquesta comparaixença pública, s'ha reunit el gabinet de crisi a l'Elisi. La reunió ja estava prevista, i s'ha interromput quan s'ha sabut que els dos sospitosos s'havien atrinxerat en una empresa i havien pres ostatges.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut