Hollande demana als votants que donin suport a Macron
Hollande demana als votants que donin suport a Macron

Hollande demana el vot per Macron

El president de França ha insistit que l'extrema dreta representa un "risc" per a França

RedaccióActualitzat

El president de França, François Hollande, ha anunciat que votarà Emmanuel Macron, líder d'En Marche!, en la segona volta de les eleccions presidencials. Durant un discurs a l'Elisi, el president ha fet una crida a la "mobilització" ciutadana a favor de Macron, guanyador diumenge de la primera volta dels comicis.

A més, ha volgut compartir aquesta opinió a les xarxes socials:

El president, que aquest diumenge a la nit va trucar a Macron per felicitar-lo, ha confirmat que votarà per qui va ser el seu ministre d'Economia. Ha afirmat que "la mobilització s'imposa, però també la claredat d'elecció", i ha assegurat que veu en Macron l'únic candidat "que defensa els valors que permeten el reagrupament dels francesos".

El mandatari ha insistit, sense esmentar Marine Le Pen, en què l'extrema dreta representa un "risc" per a França i ha alertat de les conseqüències que podrien tenir mesures com la sortida de l'euro o el proteccionisme econòmic:

"Està en joc la concepció de França, la unitat de la nostra nació, la pertinença a Europa i el lloc al món."

Per aquest motiu, ha agraït a les formacions que, malgrat les seves "reserves" programàtiques, també s'han posicionat a favor de Macron i contra Le Pen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut