Alps

Hollande assegura que a finals de setmana ja s'hauran identificat tots els passatgers del vol de Germanwings

S'està molt a prop d'acabar la pista forestal que ha de permetre l'accés per terra al lloc on va impactar l'aparell

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha anunciat que "a finals de setmana, com a molt tard, serà possible identificar totes les víctimes" de la catàstrofe aèria de dimarts passat als Alps. En una roda de premsa a Berlín després de reunir-se amb la cancellera Angela Merkel, Hollande ha explicat que, amb la llibertat de circulació de persones dins l'espai Schengen, resulta complex completar el procés d'identificació de tots els passatgers, però que s'estan fent avenços.

Hollande s'ha mostrat confiat que, "gràcies a les mostres d'ADN i a un treball científic excepcional, les famílies podran fer el seu dol". El cap d'estat francès ha indicat que "el ministre de l'Interior ha confirmat que, com a molt tard a finals de setmana, serà possible identificar totes les víctimes gràcies a les extraccions d'ADN que s'han fet", ha assegurat. Fins ara, la Gendarmeria havia mantingut que els resultats definitius podrien trigar entre dos i quatre mesos. També havia advertit que podia ser que algunes de les víctimes no s'arribessin a identificar mai per la destrucció dels cossos.

Hollande també ha destacat que França i Alemanya estudien "millorar" i "reforçar" la normativa de seguretat aèria, arran de la tragèdia de dimarts. D'una banda, els dos països creuen que seria convenient comptar amb registres complets de totes les persones que volen. També aposten per revisar els protocols de seguretat a la cabina dels pilots, per evitar que es repeteixin accions com la que presumptament va tenir lloc al vol Barcelona-Düsseldorf.

Continua la recerca de la segona caixa negra

Als Alps francesos, just al lloc on es va estavellar l'avió, els equips de recerca continuen buscant la memòria de la segona caixa negra, de la qual només s'ha recuperat la carcassa buida. Tot i que els especialistes temen que estigui malmesa o que no s'arribi a trobar mai, de cara a avançar en els treballs és molt important obrir una pista forestal fins al lloc de l'accident.

De fet, ja s'està molt a prop d'acabar la pista forestal que ha de permetre l'accés per terra al lloc on va impactar l'avió de Germanwings. Els operaris francesos que hi treballen la tindran enllestida dins de les pròximes hores. Això permetrà accelerar els treballs de recuperació de les restes de l'aparell i de les víctimes. Actualment, els equips de rescat hi han d'arribar amb helicòpter i condicionats per la situació meteorològica.

Ara bé, tot i l'obertura del camí, la tasca de recuperació de peces del fuselatge de l'avió i el seu contingut es preveu que serà llarga, molt més d'una setmana, que és el temps que les autoritats han estimat per tancar la recuperació de les restes humanes.

Els científics creuen que la identificació trigarà mesos

Mentrestant, els científics de la Gendarmeria que treballen en la identificació de les víctimes han rebut i analitzat 400 restes humanes. A diferència de les previsions d'Hollande, creuen que la identificació trigarà mesos i no es garanteix la identificació de totes les 150 víctimes.

Tot plegat, quan s'ha sabut que el copilot Andreas Lubitz havia estat en tractament psiquiàtric feia anys, per tendències suïcides. Ho ha fet públic la Fiscalia Düsseldorf, a Alemanya, que ha tingut accés a l'historial mèdic de Lubitz. En qualsevol cas, els investigadors alemanys han reconegut que no tenen proves clares que justifiquin el motiu pel qual el copilot hauria estavellat voluntàriament l'avió als Alps, com sosté la Fiscalia de Marsella.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut