París

Hollande anuncia que no optarà a la reelecció

L'actual president de la República, tocat per la baixa popularitat, ha apel·lat a "l'interès de la nació" per justificar la seva decisió

RedaccióActualitzat

El president francès, François Hollande, ha anunciat que no optarà a la reelecció. L'actual president de la República francesa ha assegurat, en una intervenció televisada, que no serà el candidat dels socialistes a les eleccions presidencials de l'any que ve perquè creu que aquest gest no serviria per unir l'esquerra.

Hollande, de 62 anys i al càrrec des del maig del 2012, ha apel·lat a "l'interès de la nació" i a "l'humilitat" per justificar la seva decisió. És la primera vegada, en la Cinquena República, que un president renuncia a ser candidat.

En la decisió del dirigent francès, hi han influït uns sondejos que li eren molt desfavorables, perquè li donaven menys del 10% d'intenció de vot en la primera volta. Hollande ha rebut crítiques des de l'esquerra, sobretot pel projecte de reforma laboral, contestat amb manifestacions massives.

La seva renúncia aplana el camí al primer ministre, Manuel Valls, perquè competeixi amb François Fillon i Marine Le Pen per arribar a l'Elisi.

Els socialistes decidiran el seu candidat al gener i les eleccions tindran lloc a la primavera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut