El president de la República Francesa, François Hollande
El president de la República Francesa, François Hollande
França

Hollande anuncia més policia armada i qualificada per a França

François Hollande diu que posarà tota la potència de l'Estat al servei de la seguretat dels ciutadans

RedaccióActualitzat

El president de la República Francesa, François Hollande, ha elogiat les forces de seguretat franceses davant l'assemblea d'alcaldes de França, una trobada on hi ha una representació dels 34.000 alcaldes. En la seva compareixença ha volgut deixar clar que "els atemptats afecten tots els francesos" perquè "tot el país ha estat atacat".

Hollande ha parlat de la importància de tenir un marc jurídic sòlid i de la necessitat de fer una revisió de la Constitució per poder reaccionar i contestar els atacs que confirmen que "estem en guerra", per fer front a "situacions excepcionals". Una guerra "llarga contra Estat Islàmic". Sobre l'EI Hollande ha dit que "disposen d'un exèrcit, de recursos financers, ocupen un territori, tenen còmplices a Europa i al nostre país" i s'ha referit als "joves islamistes radicalitzats". 

El president de la República Francesa ha insistit que "França no ha de cedir a la por" i ha apel·lat a la cohesió social per fer-hi front. Hollande ha volgut deixar clar que França "ha de seguir sent ella mateixa" i ha de seguir amb la vida.

Compromís del govern francès de reforçar la seguretat al país

El president diu que posarà tota la potència de l'Estat al servei de la seguretat dels ciutadans i anuncia l'ampliació de la contractació de les forces de seguretat, justícia i duanes. 8.000 nous llocs de treball a la policia. "Una policia més armada i qualificada per a França", ha dit Hollande.

Hollande ha anunciat que té enllestit el projecte de llei que ha de permetre allargar l'estat d'emergència, una situació on "la restricció temporal de certes llibertats individuals és necessària", ha afirmat el president.

Hollande també s'ha referit a l'entrada de refugiats al país durant el seu discurs. Ha explicat que s'acolliran 30.000 refugiats els pròxims dos anys però que es faran comprovacions necessàries abans que entrin en territori francès, per evitar infiltracions de jihadistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut