Brussel·les

Holanda incorpora escàners corporals en els controls dels vols als Estats Units

La ministra de l'Interior holandesa, Guusje ter Horst, ha anunciat que s'incorporaran escàners corporals als controls aeris dels vols amb destí als Estats Units. Aquesta tecnologia, que començarà a ser operativa d'aquí a tres setmanes, s'implantarà a l'aeroport de Schiphol, a Amsterdam, l'únic del país amb vols als Estats Units i un dels més importants d'Europa. La ministra ha explicat que la mesura es pren per la insistència de les autoritats nord-americanes de millorar les mesures de seguretat, sobretot després que els controls van fallar en el cas del jove nigerià que el dia de Nadal va intentar fer esclatar un artefacte en ple vol en un avió que cobria la ruta entre Amsterdam i Detroit.

Actualitzat
El govern holandès ha reconegut que, si haguessin tingut abans aquest tipus d'aparells, haurien pogut ajudar a prevenir l'atemptat fallit del dia de Nadal en un vol que va sortir de l'aeroport d'Amsterdam, tot i que no necessàriament a evitar-lo.

Queixes per la invasió d'intimitat

Els escàners corporals han estat demandats per les autoritats nord-americanes però també tenen detractors, ja que les organitzacions d'usuaris s'han queixat que aquests escàners proporcionen una imatge molt detallada del cos nu i que això envaeix la intimitat de les persones. Sobre aquesta qüestió, la ministra de l'Interior holandesa ha explicat que alguns escàners s'equiparan amb un programa informàtic específic perquè sigui un ordinador i no una persona qui detecti coses sospitoses.
Anar al contingut