Blind i Wijnaldum celebren un dels tres gols d'Holanda. (Foto: Reuters)
Mundial

Holanda furga encara més en la ferida d'un Brasil deprimit i acaba tercera del Mundial (0-3)

Holanda ha aconseguit el tercer lloc al Mundial de futbol, en derrotar el Brasil per 0 a 3 en la final de consolació disputada a l'estadi Mané Garrincha de Brasília. L'equip de Van Gaal ha estat molt superior als amfitrions i s'ha imposat gràcies als gols de Van Persie de penal, Blind i Wijnaldum. La "canarinha" ha acabat el Mundial de casa humiliada i escridassada per la seva afició.

Després de la patacada contra Alemanya a les semifinals, el Brasil es volia acomiadar del Mundial donant una alegria als seus aficionats. Però la "canarinha" ha demostrat que no s'ha refet del cop moral i ha tornat a decebre contra l'Holanda de Louis van Gaal, que s'ha imposat per un contundent 0 a 3 en el partit pel tercer i quart lloc disputat a l'estadi Mané Garrincha de Brasília.

En un matx que ningú voldria jugar mai i menys encara els amfitrions, tot ha començat costa amunt per als brasilers. No havien passat ni tres minuts de joc quan Thiago Silva ha fet caure Robben sent l'últim defensa. L'àrbitre ha xiulat penal i només ha mostrat la targeta groga al central brasiler. Doble errada del col·legiat perquè la falta era fora de l'àrea i la targeta hauria d'haver estat vermella. Van Persie ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima i ha començat a furgar en la ferida local.

Aquest gol tan matiner ha posat encara més nerviosos els homes de Luiz Felipe Scolari, que, incapaços de reaccionar, han vist com poc després del primer quart d'hora de joc els "oranje" han fet el 0 a 2. David Luiz ha fallat en el refús i Daley Blind, després d'un control orientat, no ha desaprofitat el regal per afusellar a plaer un desesperat Julio César.

Només l'amor propi d'Oscar, l'únic jugador que ha creat una mica de perill sobre la porteria de Cillessen, s'ha salvat del desastre general d'un Brasil deprimit i sense capacitat de reacció tot i els canvis introduïts per Scolari a l'onze titular.

Els amfitrions acaben escridassats

En la represa, la velocitat d'Arjen Robben ha posat en més dificultats un rival consumit pels nervis i amb molts futbolistes descentrats i fora de joc. El cas més flagrant, el del migcampista del Manchester City Fernandinho, que ha entrat molt revolucionat. Amb més agressivitat que futbol, els brasilers han pogut retallar distàncies amb un xut massa creuat de Ramires i poc després ho ha intentat David Luiz amb una falta massa centrada a les mans de Cillessen.

Els brasilers no han trobat el gol de l'honor per retallar distàncies i per acabar de culminar el malson de la "canarinha", en el minut 90 Wijnaldum ha culminat la humiliació dels amfitrions fent el definitiu 0 a 3. Un resultat que deixa l'Holanda de Van Gaal tercera mentre que el Brasil acaba el campionat completament deprimit i amb l'afició indignada amb la desastrosa actuació dels seus jugadors, que han encaixat 10 gols en els últims dos partits.