Holanda preveu el suïcidi assistit en casos de pacients terminals o amb dolors que no es pugui pal·liar.
Holanda preveu el suïcidi assistit en casos de pacients terminals o amb dolors que no es pugui pal·liar
Holanda

Holanda debat ampliar el dret a l'eutanàsia a gent gran que hagi perdut les ganes de viure

La proposta no sembla agradar a tots els sectors i no compta amb el suport del Col·legi de Metges d'Holanda

RedaccióActualitzat

Els ministeris de Sanitat i Justícia d'Holanda han anunciat una proposta polèmica a Europa: l'eutanàsia per cansament vital. Holanda planteja ampliar el dret a l'eutanàsia a la gent gran que hagi perdut les ganes de viure, encara que no estiguin malalts ni pateixin dolors físics insuportables. 

Actualment, el suïcidi assistit es preveu en casos de pacients terminals o amb dolors que no es pugui pal·liar, sempre que els afectats ho hagin demanat de forma voluntària i meditada. El nou supòsit proposa ampliar-lo a aquells que ja no desitgin viure perquè senten que ja s'ha acabat el seu cicle vital. 

La nova llei suposaria la creació d'una nova professió, una mena d'"orientador" social amb experiència en el camp de la medicina, que avaluaria la sol·licitud de suïcidi assistit.

La proposta ha generat un gran debat ciutadà al país i, de moment, no compta amb el suport del Col·legi de Metges d'Holanda. La idea l'ha rebutjat també un comitè d'experts que l'ha analitzat durant dos anys, però els ministres igualment ho han portat al Parlament. Creuen que entre les persones grans n'hi ha que estan cansades de viure i que haurien de tenir dret al suïcidi assistit.
 

Anar al contingut