Hogwarts pren vida per celebrar els 20 anys de Harry Potter

RedaccióActualitzat

Aquest any se celebren 20 anys de Harry Potter. El 26 de juny del 1997, J. K. Rowling va publicar el primer volum de l'aventura èpica del jove mag.

Els estudis Universal de Hollywood ho han celebrat amb un "mapping" espectacular projectat sobre el castell de Hogwarts que es reprodueix dins el parc temàtic.

Els estudis donen així el tret de sortida a la celebració del vintè aniversari de la publicació del primer llibre: "Harry Potter i la pedra filosofal".

Durant tot l'any hi ha previstos actes, exposicions i celebracions per recordar l'efemèride. A Londres, per exemple, la Biblioteca Britànica acollirà a l'octubre l'exposió "Harry Potter: Una història de màgia".

Aquest divendres, a prop de Manchester, 600 estudiants es van disfressar de Harry Potter, i van aconseguir així un rècord Guiness:


Fenomen mundial

En aquests 20 anys, s'han venut més de 450 milions de còpies dels set llibres originals de Harry Potter a tot el món, traduïts a 79 idiomes.

Les històries d'aquest aprenent de mag també han estat portades al cinema. Vuit pel·lícules que han recaptat més de 8.000 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut