Històrics del PSC demanen als socialistes que s'oposin al 155

En una carta molt dura contra el que anomenen "processisme", acusen els independentistes i el PP d'"empresonar-los en una confrontació rancuniosa"

RedaccióActualitzat

Més veus dins del PSC contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. L'històric dirigent del PSC, Raimon Obiols, firma una carta conjunta amb sis socialistes més on deixa clara la seva postura en contra del 155:

"El govern del PP es proposa intervenir, de manera absoluta i brutal, el govern de la Generalitat de Catalunya, sobre la base d'una interpretació abusiva de la norma"

La carta també la firmen altres dirigents històrics del socialisme com l'exdiputada Laia Bonet o l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas. També firmen altres membres del sector més catalanista, com Daniel Font, Jordi Font i Joan-Carles Mas. Demanen que el PSOE i el PSC s'oposin al 155:

"El PSOE no pot acceptar de cap manera l'aplicació abusiva i impracticable de l'article 155. Si ho fa, pot acomiadar-se de fer una majoria alternativa de govern en molts anys, impossible sense haver-se guanyat la majoria a Catalunya"


La carta també critica amb uns termes molts durs el que anomena "processisme":

"El 'processisme' ha demostrat no tenir ni idea de què és un Estat; ni tampoc del consens europeu i universal al voltant del respecte a la llei democràtica"

Els firmants equiparen el "processisme" amb les "les estratègies maximalistes i unilaterals del PP". Diu que "tots dos han comès errors colossals en el càlcul de la correlació de forces":

"Uns i altres han volgut empresonar-nos en una confrontació cada vegada més rancuniosa i enverinada, d'impossible sortida, perquè exigeix la humiliació de l'altre"

Obiol és un dels fundadors del PSC i va ser 13 anys primer secretari del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut