Madrid

Hisenda xifra en 20.000 milions d'euros els diners que uns quants espanyols tenen a Suïssa

Des del 2013 s'obliga els contribuents a declarar els béns dipositats a l'estranger

RedaccióActualitzat

Uns 20.000 milions d'euros procedents de capitals espanyols estan en bancs suïssos, segons Hisenda. Santiago Menéndez, director general de l'Agència Tributària, ho ha confirmat en la seva compareixença al Congrés dels Diputats per parlar sobre l'amnistia fiscal. Menéndez ha donat aquestes dades, corresponents al 2013, l'any en què va començar a ser obligatori declarar béns a l'exterior.

El director general de l'Agència Tributària ha informat que havien aflorat béns en més de 200 països, entre els quals destaca Suïssa, amb 20.000 milions d'euros. Uns 14.000 milions són actius financers i prop de 5.000, comptes bancaris. A continuació figura Andorra, amb 4.000 milions, gairebé la meitat d'ells són actius financers. I Gibraltar, amb 260 milions.

L'amnistia fiscal del govern popular de l'any 2012 ha fet aflorar fins ara més de 124.000 milions d'euros que gairebé 200.000 contribuents tenien a l'estranger. Santiago Menendez, que ha apujat fins a 715 els casos que s'estan investigant per possible blanqueig de capitals, ha centrat la seva intervenció a destacar la feina, la imparcialitat i l'eficàcia de l'agència tributària en la lluita contra el frau fiscal, però no ha volgut parlar de casos concrets com el de Rodrigo Rato. Des de l'oposició, gairebé tots els portaveus han criticat aquesta compareixença i han demanat la del ministre Cristóbal Montoro.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut