Pere Aragonès i Cristóbal Montoro
Pere Aragonès i Cristóbal Montoro
Madrid

Hisenda pagarà el FLA de l'agost, però torna a demanar els noms dels interventors

RedaccióActualitzat

Hisenda ha enviat un altre requeriment al govern per exigir el nom dels interventors que signen els comptes de la Generalitat. Un nou requeriment i una nova picabaralla entre els dos executius.

Durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dijous, el ministre Cristóbal Montoro s'ha mostrat convençut que el govern enviarà aquest divendres la primera certificació per identificar els interventors i assegurar que la despesa del govern no es destina a la consulta.

"Ningú ha de veure especial crispació o violència en això. És gairebé natural. És l'obligació del govern d'Espanya exigir que s'està complint la legalitat en tots i cadascun d'aquests departaments. I a partir d'aquí, si fos el cas –que no estic dient que no sigui el cas–, ja prendríem mesures."

El secretari d'Economia del govern, Pere Aragonès, ha insistit que, de moment, no pensa donar cap llista de funcionaris. En tot cas, segons Aragonès, Montoro ha assegurat que a l'agost Catalunya rebrà els diners del FLA, perquè fins ara no hi ha hagut cap incompliment.

"Els pagaments del FLA de finals de juliol, que són 110 milions, es faran amb normalitat, i això se'ns ha comunicat ja aquest dijous per part del Ministeri d'Hisenda. I, per tant, no hi haurà cap problema. Però, si en algun moment hi ha algun problema a causa de la situació política, la Generalitat ho assumirà amb els fons propis de tresoreria."

En la reunió, també es van anunciar les xifres del finançament autonòmic per a l'any que ve. Catalunya rebrà uns 19.000 milions d'euros, una xifra que inclou uns 1.600 milions en endarreriments que la Generalitat hauria hagut de cobrar l'any passat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut