Plataformes com Airbnb hauran d'informar Hisenda

Hisenda obligarà Airbnb a informar de qui són els seus propietaris i quant cobren

A partir del juliol, tant les persones com les companyies que fan aquests serveis d'intermediació hauran de presentar informes periòdics a l'Agència Tributària detallant els noms dels clients

RedaccióActualitzat

Hisenda obligarà plataformes com Airbnb a informar de les persones que posen l'habitatge en lloguer i del que cobren. El ministeri ho recollirà en una ordre ministerial, amb l'objectiu de prevenir el frau fiscal.

A partir del juliol, tant les persones com les companyies que fan aquests serveis d'intermediació hauran de presentar informes periòdics a l'Agència Tributària detallant el nom dels clients. Això ha de permetre aflorar bona part de l'activitat econòmica que ara no tributa.

La mesura, aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres, ha estat aplaudida per la patronal turística. Consideren que permetrà aflorar activitat econòmica fins ara submergida i, per tant, garantir que acabin pagant impostos com la resta del sector.

Des del sindicat de tècnics d'Hisenda, Gestha, també veuen bé la iniciativa, per posar ordre, però alerten que és probable que les plataformes afectades hi presentin recurs, emparant-se en la llei de protecció de dades

Més regulació per a Cabify i Uber

Les plataformes que ofereixen serveis de transport, com Cabify o Uber, també estaran més regulades. El govern espanyol ha aprovat un conjunt de mesures per evitar l'especulació amb les llicències de lloguer de vehicles amb conductor, les VTC, que no es podran revendre durant els dos anys posteriors a la seva concessió.

 

A més, per evitar la captació de passatgers a peu de carrer, es crearà un registre a internet en el qual s'hauran de comunicar per avançat tots els serveis que es facin.

Anar al contingut