Madrid

Hisenda investigarà els usuaris de serveis d'internet que no paguen impostos

El fisc vol perseguir les noves formes de frau fiscal de les persones que venen objectes o lloguen habitacions fent servir portals, com Airbnb

RedaccióActualitzat

Hisenda estreny el setge sobre els que venen productes o serveis per internet sense pagar impostos. Segons ha pogut saber TV3, el fisc es marca com a repte perseguir les noves formes de frau fiscal de les persones que venen objectes o lloguen habitacions fent servir portals o aplicacions de mòbil. L'administració tributària farà un creuament massiu de dades per aconseguir-ho.

En aquest sentit, l'Agència Tributària espanyola té els usuaris de portals com Airbnb en el punt de mira. Els seus ordinadors estan creuant milions de dades obtingudes de diferents portals d'internet amb les que Hisenda té dels contribuents. El resultat està posant al descobert les persones que lloguen els seus pisos o habitacions per vacances i no declaren els ingressos. Un sistema que Hisenda vol fer servir també per investigar els portals i aplicacions dedicades a la venda de productes entre particulars, a la recerca dels usuaris que les utilitzen com una botiga virtual sense pagar impostos.

L'obtenció d'aquestes dades i, sobretot, l'ús que se'n fa també genera dubtes entre els experts, com explica Andrew Gelman, professor d'Estadística de la Universitat de Colúmbia: "Segurament, fer seguiment d'una activitat il·legal està bé. Hi ha gent que pot amagar drogues o diners, però no tothom ha de ser investigat per això. Per descomptat, ha d'estar regulat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut