Puigdemont, Serret, Comín, Ponsatí i Puig en la trobada amb alcaldes catalans a Brussel·les el 7 de novembre (ACN)
Puigdemont, Serret, Comín, Ponsatí i Puig en la trobada amb alcaldes catalans a Brussel·les el 7 de novembre (ACN)

Hisenda insta la fiscalia a citar els alcaldes que van anar a Brussel·les

També demana citar els eurodiputats Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé perquè expliquin qui va pagar el lloguer de la sala

Actualitzat

El Ministeri d'Hisenda vol que la Fiscalia del Tribunal de Comptes investigui d'on van sortir els diners per pagar el viatge de dos-cents alcaldes independentistes a Brussel·les el 7 de novembre per manifestar-se en suport del president i els membres del govern que s'hi han traslladat i en contra dels empresonaments.

El departament que dirigeix Cristóbal Montoro ha enviat un escrit a la fiscalia en què l'insta a citar a declarar tots els alcaldes que van viatjar dimarts a Brussel·les. També demana citar els eurodiputats Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé.

A l'escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, el secretari d'estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, es remet a diverses informacions periodístiques que apunten al fet que el viatge va costar diversos milers d'euros i que inclouen declaracions de diversos regidors assegurant que el seu ajuntament pagaria la seva part.

Pel que fa als eurodiputats, Fernández de Moya vol que declarin perquè aclareixin si és cert, tal com assegura l'escrit, que el lloguer de la sala per a l'esdeveniment l'havien pagat diversos eurodiputats.

Hisenda ja va advertir els alcaldes que no podien carregar als ajuntaments les despeses d'aquest desplaçament. Des del ministeri defensen que seria una irregularitat que l'erari públic pagués un viatge que no suposava cap acte institucional en representació del municipi, sinó una acció de suport al govern Puigdemont.

L'acte de dimarts passat el van convocar l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Tremosa i Solé neguen que tingués cap cost públic

Els eurodiputats Ramon Tremosa i Jordi Solé han desmentit que l'acte de 200 alcaldes sobiranistes a Brussel·les suposés cap cost per l'erari públic, ja fos a través dels alcaldes o bé de les seves oficines parlamentàries.



 
ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut