Comença un llarg cap de setmana de falles al País Valencià.
Comença un llarg cap de setmana de falles al País Valencià.
València

Hisenda inspecciona els fallers enmig dels últims preparatius de la festa al País Valencià

El descontentament amb la crisi, els casos de corrupció i els polítics protagonitzen una de les nits més especials de l'any pels valencians: la "plantà". Falten poques hores pel primer castell de falles, del qual ja hi ha un ninot indultat. Qui no perdona és Hisenda.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El descontentament amb la crisi, els casos de corrupció i els polítics protagonitzen una de les nits més especials de l'any pels valencians: la "plantà". Falten poques hores pel primer castell de falles, del qual ja hi ha un ninot indultat. Qui no perdona és Hisenda, que ha irromput per fer una inspecció als fallers enmig dels últims preparatius.

Des que va començar el març, a València ja es viuen les falles, però a partir d'aquesta nit serà amb tota la intensitat. La fallera major ha fet una crida a aparcar durant la festa l'angoixa de la crisi i les preocupacions quotidianes, però no tots volen ni poden fer-ne cas. L'anomenat col·lectiu Intifalla, que recull tots els descontents, protesta cada dia a peus del balcó municipal. Això mentre la pólvora retrona i la ciutat viu dia i nit una festa desenfrenada. Alguns ho viuen amb incomoditats i altres s'hi adapten.

Mentre artistes, fusters i pintors s'afanyen perquè a la matinada les falles han de quedar totalment acabades, els casals que mouen més diners han rebut la visita dels inspectors d'Hisenda. Els tècnics busquen activitats no declarades: factures de flors, pirotècnia, il·luminació...

L'alcaldessa també ha vist inoportuna la visita d'Hisenda en aquests dies de festa. Rita Barberá ha telefonat al ministre Montoro per queixar-se'n.

Comença un llarg cap de setmana. Dilluns i dimarts és festa a tot el País Valencià. Ja hi ha molts turistes. S'han previst horaris especials de trens directes que connecten Madrid, Sevilla, Còrdova o Conca amb les falles.
Anar al contingut