El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro (EFE)
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro (EFE)
Madrid

Hisenda es presenta com a acusació particular contra els líders independentistes

El govern espanyol ha encarregat a l'Advocacia de l'Estat que la representi en la causa per presumpta malversació de fons públics

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena personar-se com a acusació particular en la causa contra els líders independentistes per l'organització del referèndum i el jutge ha acceptat.

Segons el govern espanyol, ho ha encarregat a l'Advocacia de l'Estat perquè s'investigui a fons la presumpta malversació de fons que s'atribueix als encausats, per haver-hi dedicat diners públics.

En concret, la iniciativa surt del Ministeri d'Hisenda, que es considera perjudicat directe per aquesta suposada malversació, i ja ha demanat a la Interventora de la Generalitat que li aporti tota la informació.

Els agents de la Guàrdia Civil que estan investigant la preparació del referèndum creuen que el milió i mig d'euros que es van gastar l'ANC i Òmnium durant el setembre en la preparació del referèndum procedien, totalment o parcialment, de fons públics.

En la causa contra els líders independentistes al Tribunal Suprem, actuaven fins ara com a acusació la fiscalia i el partit polític Vox. També hi ha presentat fiança per ser acusació particular un bufet d'advocats i unes quantes associacions.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut