Hisenda bloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

Després la les queixes de la Coordinadora, Hisenda ha desbloquejat els comptes, 7 dies després, i n'ha demanat disculpes
Hisenda bloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

Hisenda bloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

Després la les queixes de la Coordinadora, Hisenda ha desbloquejat els comptes, 7 dies després, i n'ha demanat disculpes
Actualitzat
Un castell durant el darrer concurs de Castells de Tarragona

Un castell durant el darrer concurs de Castells de Tarragona

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha denunciat el bloqueig dels seus comptes corrents bancaris per ordre del Ministeri d'Hisenda, en el marc de les mesures adoptades pel govern espanyol per evitar la celebració del referèndum d'autodeterminació del dia 1 d'octubre.

 

 

Hisenda ha desbloquejat aquest dimecres els comptes de la Coordinadora i s'ha exusat amb l'entitat argumentant que se'ls va incloure per un error ambel NIF a la llista d'organismes afectats pel bloqueig.

 

 

A través de dos correus electrònics, el ministeri s'ha excusat amb l'entitat ja que se'ls va incloure per error en el llistat d'organismes a qui el govern espanyol ha intervingut les finances per impedir la celebració del referèndum.
            
La CCCC va informar aquest dimarts que tenien els comptes bloquejats des del passat 20 de setembre. La coordinadora va esperar uns dies a fer-ho públic perquè va rebre amb "sorpresa"  la decisió i no s'ho acabaven de creure.

De fet, van demanar al Ministeri d'Hisenda que els aixequés la intervenció després de comprovar que no apareixien al llistat d'entitats afectades per la intervenció. Només hi apareixia el seu NIF però atribuït al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part l'entitat, juntament amb l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat. Hisenda els ha reconegut aquest dimecres que l'acció "no procedia" i que ha estat fruit d'un error amb el número d'identificació fiscal. També els han "ofert disculpes". La CCCC és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya.
          
 

 

 

 

La CCCC té els comptes bloquejats des del dia 20 de setembre, la qual cosa suposa a la pràctica que qualsevol pagament que vulgui efectuar ha de ser supervisat i aprovat pel ministeri. La CCCC ha comprovat, posteriorment, que apareix en el llistat d'entitats afectades per les mesures, però atribuït al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part l'entitat, juntament amb l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat. Per això la Coordinadora ha demanat al Ministeri que aixequi el bloqueig dels comptes.

La CCCC és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya. L'entitat ha aprofitat la seva afectació per mostrar el seu rebuig "radical" a la mesura d'intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats.

TEMES:
Referèndum 1-O