Ana Botella en una imatge recent. (Foto: EFE)
Ana Botella en una imatge recent. (Foto: EFE)
Madrid

Hisenda avisa Madrid que les rebaixes d'impostos municipals s'han de compensar per complir els objectius de dèficit

Avís del Ministeri d'Hisenda als ajuntaments l'endemà que Madrid anunciés una rebaixa d'impostos: poden acordar rebaixes d'impostos i taxes, sempre que siguin compatibles amb l'objectiu de dèficit fixat.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Hisenda adverteix els ajuntaments que han de complir els seus plans d'ajust. En una nota emesa l'endemà imatges que l'alcadessa de Madrid, Ana Botella, anunciés una rebaixa de taxes i tributs municipals, el ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro els fa aquest avís: recorda als ens locals que poden abaixar impostos només si el que es deixa d'ingressar es compensa per una altra via, i sempre tenint en compte que estan obligats a complir l'objectiu de dèficit marcat.
 
La nota emesa pel Ministeri de Cristóbal Montoro no cita Madrid en cap moment, però apareix justament l'endemà que l'alcaldessa Ana Botella anunciés reduccions tributàries, a partir de l'any que ve mateix.
 
Aquest divendres Hisenda ha destacat la necessitat de compensar mesures com aquestes amb altres d'equipaments en matèria d'estalvi de despeses corrents. L'altra opció és que el consistori justifiqui les reduccions tributàries acreditant que els ingressos evolucionen millor del que preveien. Madrid és precisament la ciutat més endeutada de l'estat, set vegades més que Barcelona.
 
Hisenda recorda que el govern espanyol vigilarà que totes les reduccions d'impostos produïdes a l'àmbit del conjunt de les administracions públiques siguin compatibles amb els objectius d'estabilitat pressupostària marcats. L'objectiu és que no alterin el compliment de la reducció de dèficit fixada, ni el sostre del deute, ni tampoc el període mitjà de pagament a proveïdors.
Anar al contingut