L'ombra d'Hisenda persegueix Rato (Reuters)
L'ombra d'Hisenda persegueix Rato (Reuters)
Madrid

Hisenda acusa Rato de defraudar prop de 7 milions entre el 2004 i el 2015

L'exvicepresident del govern espanyol respon: "Demostraré que en tot moment vaig actuar d'acord amb les lleis tributàries"

RedaccióActualitzat

L'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) acusa l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato de defraudar 6,8 milions d'euros entre els anys 2004 i 2015. Ho fa constar a l'informe final que ha enviat al jutjat de Madrid que investiga el patrimoni de qui va ser també director gerent del Fons Monetari Internacional.

La majoria dels diners els hauria defraudat Rato els últims quatre anys. L'ONIF considera que, en aquest període, les quotes suposadament defraudades arriben als 5,4 milions d'euros i procedeixen de guanys de patrimoni no justificats derivades del tràfic de diners i activitats econòmiques en la seva qualitat d'assessor, consultor o conferenciant, o bé sobre despeses de la seva activitat empresarial no deduïbles.

Després de fer-se públic l'informe, l'exvicepresident del govern espanyol ha afirmat: "Demostraré que en tot moment vaig actuar d'acord amb les lleis tributàries". En declaracions a l'agència EFE, Rato ha destacat aquest dimecres que han hagut de passar 19 mesos des del registre del seu domicili i la seva detenció perquè l'ONIF hagi enviat al jutjat el seu informe definitiu.

♦ 2016 amb nom propi: Rodrigo Rato

Anar al contingut