Motociclisme

Hiroshi Aoyama es proclama campió del món dels 250 cc en un emocionant GP de València

Hiroshi Aoyama s'ha convertit aquest diumenge en el tercer japonès de la història que es proclama campió del món del quart de litre. Abans ho havien estat Harada i Katoh. El d'Honda s'ha adjudicat l'últim títol de la categoria després d'un emocionant gran premi en què s'ha salvat miraculosament del desastre en evitar una caiguda sobre la grava després de tenir una sortida de pista. La tensió, malgrat tot, ha acabat traint Simoncelli, l'aspirant, que sí que ha tastat l'asfalt quan buscava l'impossible. La cursa, però, l'ha acabat guanyant Héctor Barberà, per davant de Bautista i De Rosa.

Actualitzat
Aoyama ho tenia tot de cara per ser el nou campió del món del quart de litre, ja que eren 21 els punts que tenia de marge respecte a Marco Simoncelli. Si l'italià volia reeditar el seu títol havia de guanyar la cursa i esperar que Aoyama no puntués.

Una possibilitat remota que, malgrat tot, ha estat a punt de produir-se quan després d'uns primers girs intensos el japonès s'ha colat en l'entrada d'un revolt i ha anat a parar a la grava. Miraculosament, Aoyama ha salvat la caiguda quan era Simoncelli qui en aquells moments liderava la carrera. El d'Honda, que estava arriscant més del compte lluitant en el grup capdavanter, s'ha reincorporat en l'onzena posició.

Per només un punt el japonès continuava líder provisional del Mundial. Aoyama, doncs, ha començat a tirar fort per evitar més riscos i ha anat escalant posicions. Tota la tensió s'ha esvaït poc després quan ha estat Simoncelli qui sí que ha tastat l'asfalt en caure quan era líder. El de Gilera ha hagut d'abandonar i aquí s'han acabat les seves opcions. Aoyama ha respirat tranquil tot i acabar setè.

Aquesta circumstància l'ha aprofitat Héctor Barberà per guanyar la carrera davant el seu públic tot just per davant d'Álvaro Bautista i De Rosa.

Debón no ha sortit

Álex Debón havia protagonitzat uns excel·lents entrenaments i com a recompensa a la feina ben feta el castellonenc s'havia adjudicat la "pole". Malauradament, el de la Vall d'Uixó no ha pogut aprofitar-ho perquè la caiguda que va tenir en els últims compassos de la qualificació li ha causat una lesió a les costelles que li ha impedit prendre la sortida en la carrera del quart de litre. Debón ha intentat córrer infiltrat en els entrenaments lliures d'aquest matí però el dolor que li provocava un cartílag mal col·locat a la zona toràcica ha tirat enrere el seu desig.

Brillant punt i final

Julián Simón ha posat punt i final a la seva brillant temporada amb una nova victòria -la setena del curs- al gran premi de València de 125 cc. El campió del món del vuitè de litre ha aprofitat un error del seu company d'equip i subcampió, Bradley Smith, per pujar al lloc més alt del podi i celebrar de la millor manera possible la seva última cursa en la categoria abans de fer el salt a Moto-2. Pol Espargaró ha completat el podi mentre que Marc Màrquez, que lluitava per la quarta posició, ha anat pel terra en l'última volta en topar amb Joan Olivé. El cerverí ha creuat la línia de meta en la 17a posició i el tarragoní ha acabat sisè.

Pedrosa guanya en solitari


En la categoria reina, el primer cop d'efecte de la cursa ha estat a la volta d'escalfament. Incomprensiblement Casey Stoner ha tingut una dura caiguda que l'ha obligat a abandonar quan es disposava a sortir des de la "pole". L'adéu de l'australià ha permès que Jorge Lorenzo s'assegurés el subcampionat abans de començar.

Sense Stoner al davant, Dani Pedrosa ha tornat a protagonitzar una sortida fulgurant que l'ha situat líder. El català -que ha guanyat a València en totes les categories- ha aprofitat la situació per esprémer la seva Honda i anar-se'n en solitari.

El ritme de Pedrosa ha estat massa per als rivals i ni Rossi ni Lorenzo han pogut seguir-lo. El de Castellar ha anat ampliant la diferència fins a creuar la línia de meta en solitari. L'italià i el mallorquí han completat el podi, i Elias ha acabat sisè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut