Hillary Clinton, durant un míting a New Hampshire el novembre passat. (Reuters)
Hillary Clinton, durant un míting a New Hampshire el novembre passat. (Reuters)
Washington

Hillary Clinton va utilitzar només el seu correu privat quan era secretària d'Estat

Aquesta pràctica podria infringir la legislació dels EUA sobre conservació i protecció de dades

Actualitzat

L'exsecretària d'Estat dels EUA Hillary Clinton va utilitzar exclusivament el seu correu privat durant els quatre anys que va estar en el càrrec i el seu equip no va entregar tota la correspondència al departament, tal com marca la llei. Aquesta pràctica pot infringir la legislació dels EUA sobre conservació i protecció de dades.

Segons publica el "The New York Times", Clinton no és el primer alt càrrec del govern nord-americà que utilitza el seu correu privat per a afers oficials, però el que ha fet saltar les alarmes és que només fes servir el compte personal, normalment reservada per a emergències. L'exsecretària d'Estat va deixar el seu lloc el 2013 i no va ser fins fa dos mesos que, a petició del Departament d'Estat, el seu equip va revisar el seu correu personal i va decidir quina part de la correspondència calia enviar a l'agència, un total de 55.000 pàgines.

Aquesta polèmica es produeix només una setmana després que comencessin a circular informacions sobre possibles conflictes d'interès per les donacions de governs estrangers a la Fundació Clinton durant els seus anys com a cap de la diplomàcia nord-americana i davant de l'escenari de la seva possible candidatura a la presidència l'any 2016.

Anar al contingut