Chicago

Hillary Clinton podria ser la pròxima secretària d'Estat nord-americana

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, continua dissenyant l'equip que l'acompanyarà a la Casa Blanca. Un dels noms que comença a sonar amb força és el de la seva rival en les primàries, Hillary Clinton. La cadena de televisió NBC assegura que Clinton podria ser la nova secretària d'Estat de l'administració Obama, en substitució de Condoleezza Rice. L'NBC, que cita dos assessors del president electe, assegura que aquest està considerant el nom de Clinton per ocupar aquesta cartera, que equival al Ministeri d'Afers Exteriors. L'entorn de Clinton ha fet saber que ella acceptaria el càrrec.

Actualitzat
El càrrec de cap de la diplomàcia nord-americana de l'administració Obama encara no té nom i a les apostes que havien circulat fins ara, que incloïen l'excandidat demòcrata a la Casa Blanca, John Kerry, i el governador de Nou Mèxic, l'hispà Bill Richardson, s'hi suma un nou nom, el de Hillary Clinton, segons la cadena NBC que cita col·laboradors pròxims al president electe. Les mateixes fonts expliquen que la senadora ha viatjat cap a Chicago, la ciutat d'Obama, oficialment per motius personals.

En ple procés de transició, aquesta matinada s'ha complert un altre ritual. Després que el matrimoni Bush rebés a la Casa Blanca els Obama, ara ha estat el vicepresident electe, Joe Biden, i la seva esposa Jill, els qui han visitat la seva futura casa, que ara ocupen el vicepresident sortint, DicK Cheney i la seva dona Lynne. La residència oficial del vicepresident és a Washington, a poc més de tres quilòmetres de la Casa Blanca.
Anar al contingut