Filadèlfia

Hillary Clinton, nominada oficialment candidata del Partit Demòcrata a la presidència dels EUA

És la primera vegada que una dona aspira a la Casa Blanca en representació d'un dels dos grans partits nord-americans

RedaccióActualitzat

Si Barack Obama va ser, fa vuit anys, el primer president negre de la història dels Estats Units, Hillary Clinton es podria convertir en la primera presidenta del país. Clinton ja és oficialment candidata a la Casa Blanca pel Partit Demòcrata. La convenció nacional que el partit celebra a Filadèlfia l'ha nominada aquesta mateixa matinada. És el primer cop que una dona arriba al final del procés i aspira a convertir-se en la presidenta dels nord-americans per un dels dos grans partits. En les eleccions del novembre, Trump serà el seu rival republicà.

L'exsecretària d'Estat aconsegueix la nominació després d'una dura cursa de primàries contra Bernie Sanders. Però la divisió no està tancada: els partidaris més combatius del senador denuncien que el partit els ha silenciat

Els seguidors de Sanders no han pogut evitar les llàgrimes quan el seu líder ha cedit els seus delegats a Hillary Clinton, que ha estat nominada candidata per aclamació. Ha estat un gest del senador de Vermont, que, ara, un cop perdudes les primàries, aposta per la unitat del partit per evitar que els republicans, amb Donald Trump al capdavant, tornin a la Casa Blanca. 

"Proposo l'elecció de Hillary Clinton com a candidata del Partit Demòcrata dels Estats Units."

L'exsecretària d'Estat ha respost a la nominació amb una piulada d'una sola paraula: "història". La seva nominació no té precedents entre els dos grans partits que es reparteixen de manera més o menys alternativa la presidència dels Estats Units. Les dones han estat les grans protagonistes de la convenció, però el moment estel·lar ha estat per a qui podria inaugurar un títol fins ara reservat a les primeres dames. El seu marit i expresident, Bill Clinton, ha dit que és la persona "més capacitada per canviar les coses".

"Quan vaig ser president vaig treballar per donar-vos pau i prosperitat. Per donar-vos un país on ningú fos invisible               o marginat. Però, aquesta vegada, Hillary és la més preparada per aprofitar l'oportunitat i reduir els riscos que afrontem.    I continua sent la persona més capacitada que he conegut per canviar les coses."

Hillary Clinton farà el discurs de cloenda de la convenció aquest dijous. Aleshores ja començarà la cursa cap a la Casa Blanca, amb Donald Trump com a rival. Un enfrontament que durarà fins al novembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut