Estats Units

Hillary Clinton i John McCain aprofiten la inauguració d'un centre de rehabilitació de soldats ferits per fer campanya electoral

"Centre per als intrèpids". Aquest és el nom del centre de rehabilitació de soldats ferits, inaugurat ahir a la ciutat texana de San Antonio. A l'acte hi van assistir desenes de soldats mutilats i d'altres amb greus cremades a la cara i al cos. La senadora demòcrata Hillary Clinton i el senador republicà Jonh McCain, els dos aspirants a ocupar la Casa Blanca, van aprofitar l'ocasió per fer-hi campanya. McCain coneix bé el tema, perquè era pilot naval i va passar sis anys presoner de guerra al Vietnam. Clinton vol mostrar el seu suport als soldats malgrat les seves actuals crítiques a la guerra. Una posició que li ha estat criticada, perquè la senadora per Nova York va votar a favor de la guerra el 2002, quan 23 companys seus a la cambra alta no ho van fer.

Actualitzat
Dels vint mil soldats ferits des que va començar la guerra de l'Iraq, més de 500 han patit alguna amputació, la majoria per l'explosió de bombes a les carreteres.

Aquest centre d'alta tecnologia té una piscina d'onades i aparells de realitat virtual per ajudar els ferits a recuperar-se.
Ha costat 50 milions de dòlars, finançats per donacions privades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut