Hi ha tanta neu al Pirineu com a finals de gener

Néstor GómezActualitzat

Potser sembla agosarat parlar de neu a aquestes alçades d'any, però la veritat és que el Pirineu està carregat com mai per aquestes dates.

 

 

En general, els gruixos actuals de neu són els que habitualment trobem a finals de gener. Acumulacions que superen els 70 cm a l'estació nivometeorològiques de Boí, situada a 2.500 metres. També el Pirineu oriental té tanta neu que ni en temporades dolentes es registren, superiors als 20 cm.

 

Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), entre dilluns i dimarts han caigut entre 30-40 cm de neu recent a cotes altes de la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa, i entre 10-30 cm a la resta del Pirineu. Cal vigilar les acumulacions de neu ventada a les orientacions nord per sobre de 2.200 m, ja que podrien caure al pas d'una persona. També podrien haver-hi algunes purgues de neu recent.

Miquel Gómez ens mostra l'estat del Pirineu des dalt d'un avió. Un Pirineu amb clar aspecte hivernal. Fotografia de la serra del Port del Comte, coronat pel Pedró dels Quatre Batlles, i la serra del Cadí, identificada amb l'espina dorsal de neu de l'esquerra.

Àrea de la Pica d'Estats i el Sotllo, on es concentren la majoria de cims de 3.000 metres de Catalunya.

 

Anar al contingut