Barcelona

Herrera proposa fixar en 700 euros la pensió mínima contributiva

Augmentar la pensió mínima contributiva per fixar-la en 700 euros amb 14 pagues durant el primer any de la legislatura. Aquest és l'objectiu d'ICV-EUiA, que pretén, a més, que durant els quatre anys de mandat s'equipari al salari mínim de mil euros que reclamen els ecosocialistes. Així ho ha anunciat el candidat per Barcelona al Congrés, Joan Herrera, en un acte de campanya per a gent gran que ha comptat amb la participació de mig centenar de persones. El cost de la mesura suposaria un màxim de 9.000 milions d'euros, el 66% del superàvit de l'administració pública corresponent a l'any passat.

Actualitzat

Herrera també ha explicat que és necessari millorar i unificar les pensions no contributives, que actualment se situen en 328 euros per 14 pagues, i establir per llei la pensió bàsica universal per sobre de l'índex de suficiència, que se situa en els 544 euros.

El candidat ecosocialista ha proposat també millorar les pensions de viudetat fins constituir el 100% de la base reguladora del salari o la pensió de la parella per poder percebre-la en cas d'ingressos insuficients, i fins al 70% de la base reguladora la pensió de viudetat per als majors de 65 anys.

Una altra proposta és suprimir el límit del 25% autonòmic per complementar les pensions, i establir un nou sistema de càlcul de la pensió contributiva que permeti escollir els millors quinze anys de cotització de tota la vida laboral.

Herrera ha criticat que ni PSOE ni PP hagin aprofitat els seus respectius mandats per transformar "el creixement econòmic en una reducció de les desigualtats".

Anar al contingut