Barcelona

Herrera es mostra convençut que hi haurà consulta a Catalunya i exigeix a Mas uns pressupostos "justos"

El líder d'Iniciativa avisa Mas que no pot fer servir la defensa de la consulta per defugir les seves responsabilitats com a governant i li reclama que presenti els pressupostos

RedaccióActualitzat

El coordinador nacional d'Iniciativa-Verds, Joan Herrera, ha assegurat que després de la jornada del 9-N ja no hi haurà futur per a una solució sobre Catalunya que no passi per una consulta vinculant en què Catalunya exerceixi el dret a decidir.

No obstant això, Herrera ha avisat el president Mas que no pot fer servir la defensa de la consulta per defugir les seves responsabilitats com a governant i li ha reclamat que presenti els pressupostos. "Si aquest país exigeix una consulta, també exigim que el goven presenti uns pressupostos, i que siguin justos", amb la paga doble i que assumeixi que cal invertir en salut, entre d'altres qüestions. "El país vol una consulta i necessita uns pressupostos per fer front a les necessitats ciutadanes", ha assegurat Herrera, que reclama polítiques socials, en educació, o contra la pobresa.

Herrera, que s'ha mostrat "fermament convençut" que hi haurà un referèndum vinculant, ha tornat a exigir un canvi radical de les polítiques liderades per Artur Mas per guanyar "un país net i lliure".

Sobre els pressupostos, Herrera ha admès: "Estem disposats a construir uns pressupostos alternatius transparents, justos i que combatin la corrupció".

Per ICV i EUiA, aquest 9-N els "catalans i catalanes hem guanyat una mica més i hem fet un pas de gegant que ens apropa a la consulta vinculant". I ha afegit: "Aquesta defensa al dret a decidir és on ens ha col·locat a ICV i EUiA". "Avui el món sap que no hi ha futur sense consulta", ha dit un Herrera, que ha advertit que si "el PP i el PSOE no mouen fitxa, a Catalunya acabarem movent fitxa pel dret a decidir".

Em qualsevol cas, considera que "s'haurà de prendre bona nota del 9-N", que ha qualificat de victòria "davant del PP, d'aquells que tenen al·lèrgia a la democràcia".

Herrera també ha avançat que el diputat d'ICV Ernest Urtasun ha demanat al Parlament europeu com valora el 9-N i què pensa fer.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut