Barcelona

Herrera diu que el tripartit s'ha de reeditar però no de la mateixa manera que el 2006

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, entra de ple en la cursa electoral i comença a fer les seves propostes amb regust de campanya. Després d'anunciar la seva voluntat de ser el cap de llista en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Herrera ha dit que el govern d'Entesa (PSC-ERC-ICV) s'ha de reeditar, però amb condicions. "La reedició del pacte no pot ser igual, perquè el 2010 hi haurà reptes diferents a afrontar", ha dit Herrera en al·lusió als efectes de la crisi econòmica. Per això l'estratègia d'Iniciativa passa per posar "accents" en aquest pacte en polítiques més còmodes per a la seva formació, com les polítiques socials i les mediambientals. Ho ha dit al "Catalunya Matí" de Catalunya Ràdio.

Actualitzat
Herrera, malgrat la seva voluntat de marcar un perfil propi i enaltir la seriositat i el treball d'ICV, ha deixat molt clar que Iniciativa "ha de garantir que torni a haver-hi un govern d'esquerres", i un cop fet es discutirà quin tipus de pacte i en quines polítiques posaran l'"accent". I també decidirà si compta amb Joan Saura per aquesta nova etapa. Herrera ha dit que Saura "és un capital polític molt important per a ICV", i que "gràcies a ell Catalunya no s'entén sense Iniciativa", però que "no sap" si comptarà amb ell perquè ocupi una conselleria en el proper govern.

Joan Herrera ha parlat també de les consultes sobiranistes i de l'opinió que té sobre la independència de Catalunya, ara que aquest tema és present en l'agenda política i social. Per Herrera, Iniciativa s'ha de posicionar a favor de "l'opció majoritària dels catalans", que segons la seva opinió és el federalisme plurinacional. En aquest sentit, Herrera ha dit que "Catalunya no es pot quedar igual", i per aconseguir aquest federalisme s'ha de desplegar l'Estatut en la seva totalitat.

Per últim, Herrera espera rebre la nominació per encapçalar la llista d'ICV a les properes eleccions nacionals sense tenir cap oponent. "Tot i que el topall és baix per obtenir una candidatura (només 50 avals), crec que no passaria res si haguéssim de fer primàries", ha dit. Herrera considera que el partit està molt "cohesionat" i que una disputa per encapçalar les llistes no generaria cap problema en el si de la formació ecosocialista.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut