Barcelona

Herrera denuncia que a ICV se li carreguen les responsabilitats en excés

Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) reconeix que la gestió de la nevada o de l'incendi d'Horta de Sant Joan li poden passar factura, però també se sent víctima de crítiques desmesurades. Així ho ha assegurat el secretari general, Joan Herrera, a l'espai "L'entrevista de Catalunya Informació", que denuncia que a la seva formació se li carreguen les responsabilitats en excés.

Actualitzat
L'endemà que el president de la Generalitat, José Montilla, demanés cares noves per al PSC a les eleccions de la tardor, Herrera defineix Iniciativa com una formació que ja s'ha renovat.

Herrera no ha volgut concretar si els actuals consellers d'Interior i Medi Ambient, Joan Saura i Francesc Baltasar, formaran part de les llistes d'ICV per a les properes eleccions. Tot i això, ha emplaçat a prendre nota de l'experiència dels dos polítics i critica que s'hagi fet habitual convertir Saura en "l'ase dels cops" quan és al capdavant d'un assumpte. Herrera ha posat l'exemple de la nevada de març, quan es va culpar Saura de la tallada de subministrament elèctric a milers d'abonats, tot i que considera que s'hauria d'haver responsabilitzat "aquells que van liberalitzar el servei".

Joan Herrera també s'ha referit a l'incendi d'Horta de Sant Joan per demostrar "l'acarnissament" que diu que pateix ICV. En aquest cas, ha assegurat que es va qüestionar el treball dels bombers amb la intenció de "desgastar algú" i ha reconegut que hi havia "coses a millorar" però no errors de gestió.

Les mesures anticrisi no rebran el suport d'ICV si no proposen un canvi profund

Sobre el decret anticrisi, que ahir va quedar posposat fins després de Setmana Santa, el secretari general i diputat d'Iniciativa per Catalunya-Verds dubta que rebi el suport de la formació perquè "està mal orientat, fet amb preses". ICV només hi estaria d'acord si les mesures suposessin "el gir de 180 graus" que creuen necessari. També ha reclamat una reforma del sector financer, una reforma fiscal "justa" i una nova política de despeses.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut